Συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας στην Σεμιναριακή συνάντηση στη Μηλιά Μετσόβου

Συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας στην Σεμιναριακή συνάντηση στη Μηλιά Μετσόβου και στη εκδήλωση για τη Μουσική παράδοση της Δυτικής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Σεμιναριακή συνάντηση Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, ανάμεσα στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου, στο Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Μηλιάς, τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας, του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Πολιτισμού Καβάλας «Λαϊκότροπο», του Συλλόγου «Εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών» και του Συλλόγου « Μηλιωτών Ιωαννίνων και φίλοι της Μετσοβίτικης παράδοσης», παρακολούθησαν μαθήματα παραδοσιακού χορού της περιοχής του Μετσόβου, της Φλώρινας και της Θράκης, αντίστοιχα, από τους καθηγητές Φυσικής αγωγής – Χοροδιδασκάλους κα Μαριλένα Τζαλονίκου, κα Ελευθερία Τρύφωνος και τον κο Μανώλη Ιωαννίδη, ενώ, οι φίλοι των Συλλόγων, που συμμετείχαν στην αποστολή, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο της περιοχής.. Το βράδυ ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στο Μέτσοβο, με την ορχήστρα του Χρήστου Σιούλα και μουσικούς από την Γουμένισσα του Κιλκίς. Την Κυριακή 28 /01/24, το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας συνέχισε την επίσκεψή του στα Γιάννενα, όπου έγινε περιήγηση στην πόλη και στο πανέμορφο νησί της κυρά- Φροσύνης.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, στην Κοζάνη , το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας συμμετείχε στην μεγάλη εκδήλωση του λογοτεχνικού περιοδικού “ΠΑ-ΡΕΜΒΑΣΗ¨ με θέμα την «Μουσική παράδοση της Δυτικής Μακεδονίας», εκπροσωπώντας την Φλώρινα και παρουσιάζοντας τοπικούς παραδοσιακούς χορούς. Εντυπωσίασε η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας με την ζωντάνια της και την άρτια τεχνική της, αποσπώντας το έντονο χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού. Πλούσιες, ποικίλες και ενδιαφέρουσες οι δράσεις του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας, με σκοπό την προβολή της περιοχής μας. Για το ΔΣ του Λ.Ε.ΦΛΩΡΙΝΑΣ Η Πρόεδρος Χριστίνα Δ. Γκόλνα.