Παρέμβαση  του Γεώργιου Γιαννιτσόπουλου για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Η πιστωτική και εμπορική πολιτική της ΞΙΝΟ-ΝΕΡΟ Μονομετοχική Α.Ε. Ο.Τ.Α.»

Παρέμβαση  του Γεώργιου Γιαννιτσόπουλου, επικεφαλής του Συνδυασμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ», για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14/4/2020 με θέμα «Η πιστωτική και εμπορική πολιτική της ΞΙΝΟ-ΝΕΡΟ Μονομετοχική Α.Ε. Ο.Τ.Α.».

Παρακολουθώντας την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαπίστωσα ένα πολύ μεγάλο κενό στην ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων, γι’ αυτό και είμαι αναγκασμένος να παρέμβω.

Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε ως εμπορική πολιτική τη τιμολογιακή πολιτική που υπήρχε από το 2016 ως και τον Σεπτέμβριο του 2019, παραλείποντας όμως, να πει και να παρουσιάσει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΞΙΝΟ-ΝΕΡΟ Μονομετοχική Α.Ε. Ο.Τ.Α., που ανέλαβε με τη νέα Δημοτική Αρχή και που όρισε ο ίδιος ο Δήμαρχος και στο οποίο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχαν και μέλη το Δημοτικού Συμβουλίου, έχει συνάψει Συμβόλαια αποκλειστικής διάθεσης των προϊόντων της ΞΙΝΟ-ΝΕΡΟ Μονομετοχική Α.Ε. Ο.Τ.Α. με έναν και μόνο διανομέα ποτών. Οι όροι του Συμβολαίου αυτού ως προς την πιστωτική πολιτική, αλλά και σε άλλα σημεία, όπως και η αποκλειστικότητα διανομής των προϊόντων διαφέρουν πάρα πολύ από την εμπορική πολιτική του 2016. Είναι απολύτως αναγκαίο να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, εάν με την απόφαση που πήρανε στις 14/4/2020, δίνουν το δικαίωμα στην εταιρεία που έχει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων, αλλά και τη συγκεκριμένη πιστωτική πολιτική, να κινηθεί νομικά εναντίον της παραπάνω απόφασης, να την ακυρώσει και να διεκδικήσει στη συνέχεια ποινικές ρήτρες, που σίγουρα υπάρχουν στα Συμβόλαια και τις Συμφωνίες που έχουν υπογραφεί. Είναι απολύτως αναγκαίο να διανεμηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα παραπάνω Συμβόλαια και Συμφωνίες, ώστε να λάβουν γνώση του τι έχουν υπογραφεί πριν από επτά μήνες, αφού πρώτα έχει συμφωνηθεί. Είναι απολύτως αναγκαίο σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, να σταματήσει αυτή η κόντρα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του Κοινοτικού εργοστασίου του Ξυνού Νερού, εις βάρος των εσόδων του Δήμου, εις βάρος των εργαζομένων του εργοστασίου, αλλά και εις βάρος όλων των κατοίκων του Ξυνού Νερού.

Διανύουμε την χειρότερη περίοδο στη χώρα μας, λόγω της υγειονομικής πανδημίας που υπάρχει σε όλον τον πλανήτη. Η μεταλιγνιτική εποχή είναι εδώ και περνάει. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει ένας ουσιαστικός σχεδιασμός, ρεαλιστικός για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Οι λύσεις δε θα έρθουν από μόνες τους και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να σχεδιάσει και να δώσει την κατεύθυνση της αναπτυξιακής πορείας. Δεν πρέπει να χαθούν τέσσερα χρόνια ακόμη.

Δηλώνω παρών, ως επικεφαλής του Συνδυασμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ», σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Αμυνταίου.

Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ Του ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ»