Απεργιακή συγκέντρωση στη Φλώρινα

ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. 

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο  ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις  17 Απρίλη.

Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας  στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!  Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που πήραν μέρος στην απεργία ήταν η καλύτερη απάντηση στο σχέδιο υπονόμευσης των αγώνων μας.

Συνεχίζουμε τον δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης!

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στα Super market, να περιμένουμε τα τάχα εποχικά καλάθια ανακούφισης για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι για να ανταποκριθούμε. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε ως φυσιολογικό να αναστενάζουμε σε κάθε λογαριασμό για το πετρέλαιο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, για να μην θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! 

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους σωτήρες που θα προασπίσουν τα συμφέροντα μας. Η δύναμη των εργαζομένων, των φοιτητών, των αγροτών, των μικρών επαγγελματιών βρίσκεται στην οργάνωση και στον κοινό αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.  Δυναμώνουμε το ρεύμα της σύγκρουσης και της αμφισβήτησης. η οργή μας να γίνει διεκδικητική δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση φέρνει νέα μέτρα και νόμους στην υγεία και την παιδεία.  Όπως ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που υπερψηφίστηκε από τη Κυβέρνηση αλλά καταψηφίστηκε από τους φοιτητές στη ζωή και στα αμφιθέατρα και συνεχίζουμε μαζί με τα παιδιά μας ,τους φοιτητές να ακυρωθεί στην πράξη. Όπως τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και τα «νόμιμα» φακελάκια που προχωρούν παραπέρα την εμπορευματοποίηση της υγείας επιδιώκοντας η κυβέρνηση να απαλλάξει το κράτος από την ευθύνη να συντηρεί και να χρηματοδοτεί δημόσιες μονάδες υγείας.

Απεργούμε ξανά για τις ζωές μας, διεκδικούμε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
  • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
  • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
  • Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
  • Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία.
  • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ