Πέτη Πέρκα: Η «παράδοση» κακής νομοθέτησης της κυβέρνησης ΝΔ συνεχίζεται με θύμα τη διαβούλευση

Με «θύμα» τη διαβούλευση συνεχίζεται η «παράδοση» κακής νομοθέτησης στην οποία δυστυχώς μάς έχει συνηθίσει το κατά τα λοιπά «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Νομοσχέδιο με εκατόν είκοσι τρία (123) άρθρα τέθηκε σε προσχηματική διαβούλευση για μόλις εννέα (9) μέρες (!!) και περιλαμβάνει νομοθετικές ρυθμίσεις με τέσσερις διακριτές θεματικές ενότητες αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελούν αυτοτελή νομοσχέδια. Το ίδιο είχαμε δει να συμβαίνει και με το νόμο πλέον 5037/2023 που ενσωμάτωσε ουσιαστικά τρία (3) επιμέρους νομοσχέδια σε ένα (1) με σύνολο εκατόν σαράντα τριών (143) άρθρων.

Η «βιασύνη» του Υπουργείου ΠΕΝ προκαλεί ερωτηματικά. Ειδικά επειδή το πολυνομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ίδρυση ιδιωτικής εταιρείας που θα διαχειρίζεται το νερό στη Θεσσαλία, µε την επωνυμία «Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Ανώνυμη Εταιρεία» (Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε.).

Αυτό συμβαίνει λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί, στις 12 Απριλίου, η δημόσια διαβούλευση του σχεδίου της κύριας έκθεσης της Ολλανδικής εταιρίας HVA με αντικείμενο τη βελτίωση της διαχείρισης υδάτων, αγροτικών καλλιεργειών και αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι πολίτες της Θεσσαλίας θα ερωτηθούν άραγε για τη διαχείριση του νερού ή θα τούς ανακοινώσει η κυβέρνηση, ενδεχομένως στην αγγλική γλώσσα, τι είναι καλό για την περιοχή που ζουν και παράγουν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ