Ευχαριστήριο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας προς το χαμόγελο του παιδιού

Η βία και ο εκφοβισμός δεν είναι παθογένειες αυτοφυείς μέσα στο σχολικό περιβάλλον ούτε μπορούν να θεωρηθούν φαινόμενα ασύνδετα με το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Η κατανόηση και διαχείρισή τους απαιτεί ολιστική προσέγγιση που προϋποθέτει εγρήγορση όλης της σχολικής κοινότητας. Υπό αυτό το πρίσμα την Τετάρτη 17/4/2024 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση προς τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών-τριών του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας από τον κ. Σωζόπουλο Χρήστο, ψυχολόγο του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ρόλου αυτού που εκφοβίζει; Ποια αυτού εκφοβίζεται; Ποια είναι η δυναμική των παρατηρητών; Τι είναι το «κάρφωμα»; Τι πρέπει να «βλέπουν» οι γονείς; Πώς μπορούμε να προλάβουμε; Ποια είναι η σημασία των ορίων; Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που προσεγγίστηκαν από τον κ.  Σωζόπουλο με αμεσότητα και ενάργεια.

Εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στο Χαμόγελο του Παιδιού και στον ψυχολόγο κ. Σωζόπουλο που ανταποκρίθηκαν με αμεσότητα στο αίτημα του σχολείου για την υλοποίηση παρέμβασης με θέμα την Ενδοσχολική βία και τον Εκφοβισμό. Τους ευχαριστούμε, γιατί στέκονται πάντα δίπλα μας.

Χριστίνα Καραγιάννη

Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ