Η εκδήλωση της εθελοντικής φοιτητικής ομάδας «Ιθάκες Ταξίδια-Ζωής» στη Φλώρινα

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και άκρως ωφέλιμη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η εθελοντική φοιτητική ομάδα «Ιθάκες Ταξίδια-Ζωής», η οποία υποστηρίζει την λειτουργία της στην Μονάδα Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κα Μαρία Μυλωνά, η οποία άγγιξε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα. Μητέρα η ίδια ενός παιδιού που έπασχε από λευχαιμία, παρουσίασε την εμπειρία της στο κοινό, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του.

Σημαντικό επίσης ήταν το γεγονός πως με το πέρας της ομιλίας, υπήρξε ενημέρωση και δειγματοληψία μυελού των οστών με τη βοήθεια της κα. Παρασκευά, εξουσιοδοτημένης από το «Ελπίδα».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας και ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Μιχάλης Χάτζιος, οι οποίοι εξήραν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία των φοιτητών και συνολικά τη δράση τους, προτείνοντας τους στενή συνεργασία.

Να σημειωθεί πως στόχος της εθελοντικής φοιτητικής ομάδας είναι η διοργάνωση μηνιαίων – σύντομης διάρκειας – ομιλιών με ομιλητές που θα μοιράζονται με το κοινό αφηγήσεις από την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή σχετικά με την μέχρι τώρα διαδρομή τους, καθώς και τις συνειδητοποιήσεις τους για το νόημα της ζωής. Απώτερη επιθυμία οι ομιλίες αυτές να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για την φοιτητική κοινότητα άλλα και το ευρύ κοινό της Φλώρινας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ