Κάλεσμα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φλώρινας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΦ

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φλώρινας με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησής του, συμμετέχει στη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 17ης Απριλίου  καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Φλώρινας, στην κεντρική πλατεία την ίδια μέρα στις 11:00 π.μ. κλιμακώνοντας τον αγώνα για αξιοπρεπείς μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), συνθήκες υγείας και ασφάλειας.

Ο μήνας δεν «βγαίνει»… εργαζόμενοι και Συνδικάτα βγαίνουμε στους δρόμους, ενώνουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας γιατί ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα του κόσμου της μισθωτής εργασίας, η αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων απομειώνεται, φτώχεια και υλική υστέρηση απλώνονται πάνω από τα νοικοκυριά, η ευημερία σωρεύεται στους λίγους και οι ανισότητες διευρύνονται για τους πολλούς.

Την ίδια ώρα, ο βασικός μισθός δεν εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση και η όποια αύξησή του απορροφάτε από τις διαρκείς ανατιμήσεις σε υπηρεσίες και βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης.

Το 75% του εργατικού δυναμικού της χώρας δεν καλύπτεται από ΣΣΕ, ευελιξία και εργολαβοποίηση γίνονται «κανόνας» στην απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, επεκτείνονται καταχρηστικά σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς.

Η παραβατικότητα χτυπά «κόκκινο», η υγεία και ασφάλεια υποτάσσεται στις πρακτικές της εντατικοποίησης και τις απάνθρωπες λογικές συρρίκνωσης του εργασιακού κόστους. Ο «μαύρος κατάλογος» με τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα μακραίνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σωματείο καλεί εργαζόμενες και εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, συλλογικά και αποφασιστικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Απριλίου 2024 και στη συγκέντρωση του ΕΚΦ στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Όλοι μαζί συσπειρωμένοι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι διεκδικούμε, απαιτούμε και δικαιούμαστε μια καλύτερη ζωή με προοπτική.

Όλοι την Τετάρτη 17 Απρίλη στην συγκέντρωση του ΕΚΦ, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ