Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας και από σχολείο της Πολωνίας επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Φλώρινας

Μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας και του Szkoła Podstawowa im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Kuleszach Kościelnych από την Πολωνία, που συμμετέχουν σε μαθητική κινητικότητα στο πλαίσιο Erasmus+, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Ο κ. Δήμαρχος τους καλωσόρισε αρχικά στο Δημαρχείο και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ιστορία και στον πολιτισμό του τόπου μας, δίνοντας έμφαση στο φυσικό περιβάλλον και στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Παράλληλα, τόνισε πως οι μαθητές από την Πολωνία μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας στη χώρα τους και συνεχάρη το 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας, που είναι ενεργό σε Erasmus+ σε επίπεδο γυμνασίων, για την προσπάθεια εξωστρέφειας και προβολής της Φλώρινας.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με αναφορά σε προγραμματισμένες δράσεις του σχολείου, τις οποίες θα στηρίξει ο Δήμος Φλώρινας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, καθώς και στις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει οι Πολωνοί εκπαιδευτικοί και μαθητές από τη Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 2 συνοδοί καθηγητές και 10 μαθητές από το σχολείο της Πολωνίας, καθώς και 8 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας συνοδευόμενοι από την διευθύντρια κα Ιωάννα Χρυσοχοίδου και τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Μ. Βοζινίδου, Αικ. Κουλουκάτση, Χ. Παπαδοπούλου, Μ. Παπαστεργίου και Α. Τοπάλτση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ