Το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας ολοκλήρωσε με επιτυχία το Πρόγραμμα Erasmus+  με τίτλο  “Δύο έθνη, μια φύση – Two nations, one nature”

Το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας ολοκλήρωσε με επιτυχία το Πρόγραμμα Erasmus+  με τίτλο  “Δύο έθνη, μια φύση – Two nations, one nature” που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Δημόσιο Σχολείο του Wiesbaden της Γερμανίας (Wilhelm-Heinrich-von-Riehl-Schule). Είκοσι μαθητές και μαθήτριες από το Wiesbaden της Γερμανίας μαζί με τους/τις  τέσσερις εκπαιδευτικούς τους ταξίδεψαν στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκαν στη Φλώρινα και τις Πρέσπες για μία εβδομάδα. Μαζί με τους είκοσι μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα με τους/τις τέσσερις εκπαιδευτικούς τους μοιράστηκαν εμπειρίες και υλοποίησαν δραστηριότητες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος τόσο στην πόλη της Φλώρινας όσο και στο Νυμφαίο, τον Αετό και τις Πρέσπες. Γνώρισαν την περιοχή, συναντήθηκαν με την τοπική παράδοση, μοιράστηκαν οικολογικές ανησυχίες, μυήθηκαν σε αειφόρες πρακτικές. Η  συνάντηση αυτή ήταν για όλους τους συμμετέχοντες μία σπουδαία διαπολιτισμική εμπειρία.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος το σχολείο θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει, για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά τους, τους παρακάτω:

  1. Τον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Γεώργιο Στεργίου
  2. Τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Πρεσπών

κ. Ευάγγελο Καραγιάννη

  1. Την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών
  2. Τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής)  και ειδικότερα τη κα. Τριανταφυλλιά Γκώγκου και την κα. Αμαλία Τοπαλοπούλου
  3. Τον Αρκτούρο (Κέντρο Προστασίας Αρκούδας, Λύκου, Λύγκα) και ειδικότερα την

κα. Ελένη Ποντίκη

  1. Το ΚΤΕΛ Φλώρινας για τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα στην  Πρέσπα και το Νυμφαίο.

Ο Αρχηγός                                                                          Η Διευθύντρια

του προγράμματος                                                     του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας

Αναστάσιος Μπατμάς                                                         Χριστίνα Καραγιάννη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ