Όλοι οι επαγγελματίες δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη άσχετα με το ποσό οφειλής στο ταμείο ασφάλισης τους

Όλοι οι επαγγελματίες δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη άσχετα με το ποσό οφειλής στο ταμείο ασφάλισης τους

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΑΒΒΑ ΣΑΠΑΛΙΔΗ

Ουδείς ανασφάλιστος πλέον. Με απόφαση της κυβέρνησης όλοι οι επαγγελματίες δικαιούνται και μπορούν να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άσχετα με το ποσό οφειλής τους και μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης στη συνέντευξη που έδωσε εφ’ όλης της ύλης στις 26.10.2016 στα γραφεία του ΕΒΕ Φλώρινας.

Ανέφερε πως:

-Το Γερμανικό επιμελητήριο έκανε πρόταση στο ΕΒΕ Φλώρινας να γίνει μέλος του και στις 3.11.2016 θάρθει στη Φλώρινα για την υπογραφή  συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων.

Οι μέχρι τώρα υπογραφείσες συνεργασίες με τους Γάλλους και τους Σέρβους, άρχισαν να έχουν θετικά αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο υλοποιούμε τον βασικό μας στόχο που είναι η εξωστρέφεια των τοπικών μας επιχειρήσεων.

-Το ΕΒΕ Φλώρινας θα συμμετάσχει στην έκθεση του Βελιγραδίου για την προβολή των τοπικών μας προϊόντων. Επεσήμανε το γεγονός πως 800 χιλιάδες Σέρβοι επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα και ένα μέρος απ’ αυτούς φιλοδοξούμε να επισκεφτούν και την περιοχή μας, με την ανάδειξη των Σερβικών μνημείων που ήδη υπάρχουν στην περιοχή μας. για να στηρίξει δε αυτή την προσπάθεια το ΕΒΕ Φλώρινας σχεδιάζει την έκδοση εκπτωτικής κάρτας για τους Σέρβους επισκέπτες μας..

-Ανακοίνωσε πως τον Δεκέμβρη 20 τοπικοί επιχειρηματίες θα επισκεφθο9ύν την Πάφο στο πλαίσιο της συνεργασίας με τοπ επιμελητήριο Πάφου.

-Ετοιμάζεται ο ηλεκτρονικός οδηγός για όλες τις επιχειρήσεις από τον οποίο θα μπορούν να ενημερώνονται και για φορολογικά θέματα καθώς και για την δραστηριότητα του επιμελητηρίου.

-Σύντομα θα γίνει ημερίδα για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και για την ενεργειακή αναβάθμιση. Ανέφερε πως 18 επιχειρήσεις της περιοχής μας είναι ενεργοβόρες.

Στο πρόγραμμα της συνεργασίας Ελλάδας-FYROM το ΕΒΕ Φλώρινας κατέθεσε 6 προτάσεις οι οποίες αξιολογήθηκαν θετικά στην πρώτη φάση.

Ακόμα, το ΕΒΕ Φλώρινα κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία ειδικής φορολογικής ζώνης.

-Υπάρχει το μεγάλο ενδιαφέρον των Κινέζων για τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το Μοναστήρι (Bitola) της FYROM και της δημιουργίας χερσαίου λιμανιού, κάτι πο9υ είναι πολύ σημαντικό για την τοπική επιχειρηματικότητα.

-Ο κ. Σαπαλίδης έδωσε και τραγικά στοιχεία για το επιχειρείν και την ανεργία. Είπε πως το 40% των επιχειρήσεων έκλεισε και η ανεργία έφτασε το 38% στην ΠΕ Φλώρινας και στους νέους το 78%. Στη ΒΙΠΕ Φλώρινας δραστηριοποιούνταν 28 επιχειρήσεις με 4500 εργαζόμενους . σήμερα υπάρχουν μόνο 8 επιχειρήσεις και με 400 εργαζόμενους.

-Για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΑΕΕ είπε πως ο ίδιος δεν άκουσε τα περί Βουλγαρίας, «στηρίζουμε τον διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Τσακίρη πως δεν είχε καμία διάθεση και πρόθεση να στείλει τους Έλληνες επιχειρηματίες στη Βουλγαρία».

-Για την οικονομική αιμορραγία προς την αγορά του Μοναστηρίου (BITOLA) το επιμελητήριο με έρευνες κινητοποιήσεις προσπάθησε να δημοσιοποιήσει και να σταματήσει τα 200.000 € που μεταναστεύουν κάθε μέρα στην γειτονική αγορά.

-Ο κ. Σαπαλίδης επεσήμανε πως με απόφαση της κυβέρνησης όλοι οι επαγγελματίες δικαιούνται και μπορούν να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άσχετα με το ποσό οφειλής τους και μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους. Μάλιστα προτρέπει τους συναδέλφους του πως αν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στο ζήτημα αυτό να επικοινωνήσουν μαζί του