Αναφορικά με δηλώσεις των υποψήφιων Δημάρχων του Δήμου Αμυνταίου κατά της τρέχουσας Δημοτικής Αρχής

Στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που βίωσε ο Δήμος Αμυνταίου, ο εν ενεργεία Δήμαρχος ήταν και ο ίδιος υποψήφιος. Αυτή τη φορά απέχει συνειδητά, για τους λόγους που έχει εξηγήσει ο ίδιος. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ΔΕΝ είναι εκ νέου υποψήφιοι, αποφασίσαμε να μείνουμε αμέτοχοι σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο, πιστεύουμε στον θεσμικό ρόλο του κάθε υποψήφιου Δημάρχου και μ’αυτό τον τρόπο τους αντιμετωπίζουμε.

Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε το 1ο Debate μεταξύ των υποψήφιων Δημάρχων και παρατηρήσαμε να λέγονται ανακρίβειες αναφορικά με τον τρόπο διοίκησής μας. Συγκεκριμένα,οι υποψήφιοι, σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις ενέργειες της τρέχουσας Δημοτικής Αρχής, έδιναν απαντήσεις με εκφράσεις όπως: «Δεν υπήρχε ετοιμότητα», «Καθυστέρησε να καταθέσει την πρόταση για να έχουμε μεγάλα και σημαντικά αποτελέσματα στον Δήμο», «..Χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας» ,«..είμαστε αντίθετοι σ’αυτήν την εξέλιξη της διανομής και θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε αν εκλεγούμε» και τέλος «το Δημοτικό Συμβούλιο δίνει κομμάτια γης λες και είμαστε στο μεγάλο παζάρι».

Προς υπεράσπιση των πεπραμένων μας, να θυμήσουμε στους ίδιους αλλά κυρίως στους Δημότες του Δήμου Αμυνταίου, πως ήμασταν η πρώτη Δημοτική Αρχή που κατέθεσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα, λίγους μήνες μετά την αιφνίδια απόφαση για το κλείσιμο των λιγνιτικών σταθμών, με πρώτο αυτό του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα. Ένα πρόγραμμα με 40 και πλέον προτάσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που καλύπτουν το σύνολο των παραγωγικών φορέων.

Και δεν μείναμε εκεί.

Να υπενθυμίσουμε μια σειρά έργων και μελετών όπως: το έργο για την αποκατάσταση του ορυχείου Βεγόρων, η διασύνδεση της τηλεθέρμανσης του Δήμου μας με τη νέα μονάδα «Πτολεμαΐδα 5», η δημιουργία πρότυπου οικισμού ΑΜΕΑ στην Τ.Κ Λιμνοχωρίου, η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών «Μπάνια» και η διασύνδεσή τους με το ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Αμυνταίου), μελέτες αρδευτικών των λιμνών: Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα και Βεγορίτιδα, η δημιουργία βιομηχανικού πάρκου στην περιοχή «ΜΕΡΑΣ», είναι μερικές από τις αναπτυξιακές προτάσεις που καταθέσαμε και βρίσκονται στη διάθεση όλων.

Και δεν σταματήσαμε ούτε εκεί.

Προχωρήσαμε με όσα χρηματοδοτικά εργαλεία είχαμε στη διάθεσή μας, υλοποιώντας μελέτες οι οποίες έγιναν σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Εκμεταλλευτήκαμε πόρους ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Για κάποια έργα προέκυψε ανάδοχος, ενώ έχουμε δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα, όπως μελέτες που είχαν ζητηθεί από το ΣΤΕ ή μετά από δικαστικές διεκδικήσεις εκτάσεων στην περιοχή «ΜΕΡΑΣ» που έχουν τελεσιδικήσει και πλέον ανήκουν στην περιουσία του Δήμου Αμυνταίου.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε αναλυτικά όχι μόνο στις παραπάνω προτάσεις αλλά και σε άλλες που περιλαμβάνει ο σχεδιασμός μας που αφορούν τον Δήμο, καθώς επίσης και τα νομικά του πρόσωπα, αλλά με μεγάλη μας ικανοποίηση παρατηρούμε τους υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους να το κάνουν αυτοί για εμάς.

Ο Δήμος Αμυνταίου έχει ανάγκη από αναπτυξιακές προτάσεις και ρεαλιστικές πολιτικές. Καλούμε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους να περευρεθούν σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να θέσουν τα ερωτήματά τους στον Δήμαρχο Αμυνταίου για τα πεπραμένα της διοίκησής του και να ακουστούν οι αναπτυξιακές προτάσεις και το όραμά τους.

Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας.