Απολογισμός προεκλογικής περιόδου… και τώρα η τελική ευθεία!

Processed with VSCO with q1 preset

Γιάννης  Στρατάκης                                                        5-10-2023

Περιφ. Σύμβουλος Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ

Στις 8 Οκτωβρίου κρίνεται το μέλλον της Περιφέρειάς μας, και όχι μόνο των Δήμων μας, που λογικά συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη προσοχή λόγω του μεγάλου όγκου των υποψήφιων συμβούλων.

Για την Περιφέρεια μας, δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον πολυτέλειες για αποχή, για χαλαρότητα ή για άλλα λάθη.

Είμαστε άνθρωποι που εργαζόμαστε και ζούμε στο τόπο. Άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, με πείρα στα δημόσια πράγματα, και νέο αίμα με φρέσκιες ιδέες, που εκπροσωπεί όλο το παραγωγικό τόξο και τις ηλικιακές ομάδες της περιοχής μας.

Τις προσπάθειες μας ως Συνδυασμού όλα αυτά τα χρόνια τις τίμησαν με τη στήριξή τους δύο ιστορικοί πολιτικοί χώροι του Κέντρου και της Αριστεράς, καθώς και ενεργοί πολίτες που γνωρίζουν ότι για να πάμε μπροστά χρειαζόμαστε Αυτοδιοικητική τόλμη, μεγαλύτερη φαντασία, συνθέσεις, τεχνογνωσία, περισσότερη δουλειά

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν κριθεί. Άνθρωποι από τους συνδυασμούς τους διοικούν τα τελευταία χρόνια, είτε ως βουλευτές είτε ως αιρετά στελέχη παρατάξεων που άσκησαν εξουσία.

Διοίκησαν την 4ετία, και ψήφισαν νομοσχέδια, που μετέτρεψαν τις κοιλάδες, τα δάση, και τα βουνά μας σε θάλασσες από γυαλί.

Την 4ετία που ανατράπηκαν όσα οι τοπικές κοινωνίες μας συμφώνησαν με τη ΔΕΗ για το μέλλον των ανοιχτών πληγών-ορυχείων στο όνομα της βίαιης Απολιγνιτοποίησης.

Μια 4ετία που γινόμασταν πρωταθλητές στην ενεργειακή φτώχεια, στην ανεργία, στην ύφεση, στη δημογραφική συρρίκνωση, στη χαμηλότερη απορροφικότητα των διαθέσιμων πόρων για μεγάλα έργα σε όλη τη χώρα,

Ήταν η τετραετία που δυστυχώς επικράτησε το «ναι σε όλα»!

«Ναι» σε κάθε νομοσχέδιο που προτείνονταν από την Κυβερνητική πλειοψηφία στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας. «Ναι» στο να χαθούν 600εκ. επιπλέον για έργα και να πάνε στα νησιά την ίδια στιγμή που εδώ ήτανε το πρόβλημα. «Ναι» στο να μην υπάρξουν πρόσθετες ελαφρύνσεις για εμάς πχ. Στους λογαριασμούς ρεύματος. «Ναι» στο πιο αποτυχημένο πρόγραμμα ανακούφισης των επιχειρήσεων στη χώρα εν μέσω πανδημίας, από το οποίο εξαιρέθηκαν οι πολλοί.

«Ναι», και από κοινού φωτογραφίσεις αλληλοϋποστήριξης ανάμεσα σε συντρόφους…

Ήταν το «ναι σε όλα», για να συνεχίσει ο ένας να είναι κομματικός Βουλευτής και ο άλλος Περιφερειάρχης, εκμεταλλευόμενοι τη θέση του πολιτικού κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία. «Ναι σε όλα», που δυστυχώς σήμαινε τελικά για εμάς κομματική ομηρία και χαμένες ευκαιρίες…

Φίλες και φίλοι η συμμετοχή μας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα είναι καθοριστική για το μέλλον της περιοχής μας.

Μεσσίες δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε…

Όμως μιλήσαμε με πρόγραμμα, και με πολιτικούς όρους, όντας ο μοναδικός Συνδυασμός που δεν μετρούσε κεφάλια σε ομιλίες σε κλειστές αίθουσες, αλλά αιτήματα και αγωνίες, επειδή αυτό πρέπει να συμβαίνει στις εκλογές.

Το επιβεβαίωσαν η μάχιμη αντιπολίτευση που ασκήσαμε αυτά τα χρόνια, οι συναντήσεις μας αυτό τον καιρό με τους ανθρώπους της περιοχής, αλλά και οι αξιόπιστες και αντικειμενικές δημοσκοπήσεις που δεν παραγγείλαμε εμείς… για εμάς, και μας δείχνουν ικανούς να ανατρέψουμε την κατάσταση!

Το διακύβευμα;

Ή θα γυρίσουμε επιτέλους σελίδα, χαράσσοντας μια γνήσια Αυτοδιοικητική πορεία στη βάση των δίκαιων αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας μας, ή θα εμμένουμε στις ίδιες αποδεδειγμένα μέτριες συνταγές, χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς τεχνοκρατική επάρκεια,που καταγράφουν ρεκόρ χαμηλών επιδόσεων σε κάθε τομέα που ενδιαφέρει τους ανθρώπους της περιοχής…

Στις 8 Οκτωβρίου ΜΑΖΙ με τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου μπορούμε λοιπόν να αλλάξουμε σελίδα στη Δυτ. Μακεδονία!

ΜΑΖΙ στη βάση ξεκάθαρων και διατυπωμένων προγραμματικών αξιών!

ΜΑΖΙ για μια πραγματικά Δίκαιη Μετάβαση που να μας χωράει όλες και όλους!

ΜΑΖΙ για την αλλαγή που έχουμε επιτέλους ανάγκη!