Γιάννης Αντωνιάδης: “ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Φλώρινα θα βγει από την απομόνωση με την υλοποίηση του κάθετου άξονα με την Εγνατία”

Tο διήμερο 13-14 Φεβρουαρίου 2023 ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Δυτική Μακεδονία.

Η περιοδεία του Πρωθυπουργού ξεκίνησε από την Καστοριά και την Πτολεμαΐδα. Στην Κοζάνη ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε τις κτιριακές εγκαταστάσεις του νέου σύγχρονου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στη  συνέχεια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο πρωθυπουργός, παρουσία κορυφαίων υπουργών της Κυβέρνησης  παρουσίασε το αναπτυξιακό πλάνο για την Δυτική Μακεδονία του 2030.  Ένα φιλόδοξο και ρεαλιστικό σχέδιο με 380 και πλέον έργα που ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όσο αφορά την Φλώρινα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Φλώρινα θα βγει από την απομόνωση με την υλοποίηση του κάθετου άξονα με την Εγνατία, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με την συνεργασία της Κυβέρνησης και της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε , προϋπολογισμού 188,5 εκατομμυρίων ευρώ . Επιπλέον ο κ. Πρωθυπουργός μέσω των αρμόδιων υπουργών ανακοίνωσε ακόμα :

Α) Την Ανάταξη και συντήρηση  του σιδηροδρομικού δικτύου Βορείου Ελλάδος ( Πλατύ-Φλώρινα) 60 εκ. ευρώ .

Β) Την λειτουργία του φράγματος Τριανταφυλλιάς και την κατασκευή του νέου υδραγωγείου της Φλώρινας από το φράγμα Τριανταφυλλιάς 60 εκ. ευρώ

Γ) Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στην πόλη της Φλώρινας 20 εκ. ευρώ.

Δ) Τηλεθέρμανση Αμυνταίου –Πτολεμαΐδας –Κοζάνης 146 εκ. Ευρώ

Ε) Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης ( 1,026 δις. Ευρώ)

ΣΤ) Ανάπτυξη κτιριακών εγκαταστάσεων Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας ( 10,5 εκ. ευρώ)

Ζ) Αναβάθμιση και επέκταση και των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας  της Δυτικής Μακεδονίας 95 εκ. ευρώ κ.α

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πρωθυπουργός στο κατάμεστο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης εκφώνησε πολιτική ομιλία,  την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Στις 14/02/2023 ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Φλώρινα συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γιάννη Οικονόμου, από τον Υφυπουργό Μακεδονίας –Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη , τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Παύλο Μαρινάκη  και συνεργάτες του.  Ο πρωθυπουργός  συνομίλησε με τους πολίτες σε μια ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο ποτάμι. Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης , ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο   Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας κ. Νικόλαος  Ευαγγέλου,   ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήριος Βόσδου, ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης , ο δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης  , περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μέλη της ΔΕΕΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜ.ΤΟ , νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πλήθος κόσμου.

Ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι Φλωρινιώτες στον Πρωθυπουργό αλλά και για τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για όλα τα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στην Π.Ε Φλώρινας. Είναι έργα που θα δώσουν πνοή, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην περιοχή στην μεταλιγνιτική περίοδο.  Η περιοδεία  του κ. Πρωθυπουργού στην Π.Ε Φλώρινας  ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σε μεταποιητική μονάδα οινοποίησης   στην περιοχή Αμυνταίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ