Επιστολή παραίτησης του Χρήστου Θωμαϊδη απο τη Δημοτική Παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία με επικεφαλής τον Άνθιμο Μπιτακη

10/07/2023

Προς:

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμυνταίου

Κοινοποίηση:

Δήμαρχο Αμυνταίου

Κύριε Πρόεδρε,

Πάει πολύς καιρός από τότε που ο επικεφαλής της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και δήμαρχος Αμυνταίου, μας ενημέρωνε για τις δραστηριότητες της παράταξης. Εδώ και δύο χρόνια, το σχεδιασμό και τη διαβούλευση, με στόχο την υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος, αντικατέστησαν οι «συμπέθεροι» μιας ιδιότυπης, σχεδόν μεταλλαγμένης σύμπραξης με μέρος της  αντιπολίτευσης, που στην ουσία διέλυσαν την ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, αφού η στάση της τωρινής διοίκησης, παρεκκλίνει σε ουσιώδεις πολιτικές διαχείρισης/προάσπισης των συμφερόντων του Δήμου (ΔΕΤΕΠΑ, ζητήματα πολιτισμού, τουρισμού) από αυτά που μαζί οραματιστήκαμε.

Πάει επίσης πολύς καιρός, από τότε που ο δήμαρχος Αμυνταίου και πρόεδρος σήμερα της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ, συμπεριφέρεται στην επιχείρηση ως «μνηστήρας της πολύφερνης νύφης». Κι ας παρουσιάστηκε αρχικά ως «προστάτης οικογένειας». Τότε, που στην αρχή της θητείας του, πάλευε ενάντια στους «κακούς ιδιώτες» που θέλανε με το έτσι-θέλω, να πάρουν την αποκλειστική διάθεση του προϊόντος. Και προς τιμήν του τότε, πάλεψε εναντίον τους. Και έβαλε πλάτη το Δημοτικό Συμβούλιο [ο γράφων ήταν πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου τότε] ενάντια στην καταχρηστική σύμβαση διάθεσης, που κόστισε στην επιχείρηση 600.000,00 € (πλέον των δικαστικών εξόδων)

Στη συνέχεια διανύσαμε μία περίοδο, που για το δήμαρχο οι «κακοί ιδιώτες» έγιναν «καλοί επενδυτές» για την ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ. Εγώ τότε ως πρόεδρος της Επιχείρησης, μαζί με 6 ακόμα μέλη από τα 12 του διοικητικού συμβουλίου και σύσσωμη μαζί μας, την τοπική κοινωνία του Ξινού Νερού, πήραμε μία γενναία κατά τη γνώμη μας απόφαση, ενάντια στην πολυμετοχικότητα και υπερ της διατήρησης του μονομετοχικού χαρακτήρα της Επιχείρησης, αφού μετά την πολύπαθη διαδρομή του, το εργοστάσιο, όποτε δούλεψε ως αμιγής δημοτική μονομετοχική επιχείρηση, τότε και μόνον τότε, τα πήγε περίφημα. Εκεί ο δήμαρχος, δε βρήκε αρωγό στο δημοτικό συμβούλιο. Ούτε καν τον προηγούμενο δήμαρχο, κύριο Θεοδωρίδη, ο οποίος σε έναν απολύτως παρασκηνιακό ρόλο, ον κάμερα διεκδικεί αντιπολιτευτικά εύσημα, και σε κλειστές θύρες [εντός διοικητικού], ψηφίζει υπέρ του ιδιώτη επενδυτή.

Δεν πάει πολύς καιρός όμως, που μάθαμε από μέλη του ΔΣ της επιχείρησης για λήψη σκανδαλώδους απόφασης περί της διανομής/διάθεσης των  προϊόντων ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ από ιδιώτες (καλούς, κακούς, θα δείξει). Με όρους που –ακόμα και αυτήν τη στιγμή- κανείς δεν γνωρίζει αν είναι προς όφελος των συμφερόντων της επιχείρησης και του μοναδικού μετόχου, δηλαδή του Δήμου Αμυνταίου

Πως υπερψήφισαν άραγε τα μέλη του ΔΣ, αφού δε διαμοιράστηκε ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ;!

Αλήθεια, ο προηγούμενος δήμαρχος και μέλος του ΔΣ της επιχείρησης, ορισμένο από την αντιπολίτευση, υπέρμαχος ο ίδιος της διάθεσης του προϊόντος από το ίδιο το εργοστάσιο, τι ψήφισε;

Προφανώς και φέρετε κύριε δήμαρχε σεις και το διοικητικό συμβούλιο της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ ακέραια την πολιτική και ηθική ευθύνη, για μία απόφαση-ΕΓΚΛΗΜΑ, η οποία ίσως και να ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ τη μοναδική  δημοτική επιχείρηση στρατηγικού χαρακτήρα για το Δήμο Αμύνταιου, η οποία μπορεί να επιφέρει κέρδη αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και να διαθέτει ανταποδοτικά μέρος των κερδών αυτών στην τοπική κοινωνία σε αναπτυξιακές δράσεις, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (κάτι που εφαρμόσαμε επί δικής μου θητείας)

Τα παραπάνω καθιστούν επιβεβλημένη την παραίτησή μου από μέλος της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, δηλώνοντας ταυτόχρονα και την αποχώρησή μου από όλες τις θέσεις ευθύνης, για τις οποίες παρακαλώ τη διοίκηση να πράξει τα δέοντα.

Παραμένω ανεξάρτητο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, πιστός στις αρχές και αξίες της πολιτικής μου διαδρομής και ενασχόλησης για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Αμυνταίου, μέσα από το θεσμό της Αυτοδιοίκησης

Με εκτίμηση

Χρήστος Θωμαϊδης