Επιστολή στον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασελάκη

Πρόεδρε, σε χαιρετώ από την όμορφη αλλά αδικημένη και απομονωμένη Φλώρινα.
Σου εύχομαι να είσαι πάντα δυνατός ώστε να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την ξαφνική πολιτική ανεμοθύελλα που δημιούργησαν με βαρβαρότητα οι συγκεκριμένοι κομματικοι ιδιοκτήτες των γραφείων της Κουμουνδούρου . Ιδιοκτήτες της αριστερής ιδεολογίας που μόλις εκλεχτηκες πρόεδρος αποχώρησαν από το κόμμα με βουητό και ουρλιαχτά για να ακουστούν και εκτός Ελλάδας. Εγιναν πεμπτοφαλαγγίτες του Μητσοτάκη προκειμένου να καταστρέψουν ότι άφησαν πίσω τους.
Είναι αυτοι που χάρη της πολιτικής προσωπικότητας του Αλέξη Τσίπρα βγήκαν από την αφάνεια και απόλαυσαν κυβερνητική εξουσία. Έγιναν υπουργοί και βουλευτές, απέκτησαν δύναμη και αισθάνθηκαν πολιτικοι ημίθεοι. Έβλεπαν πλέον από ψηλά την κοινωνία και κατηγορούσαν χαμηλόφωνα τον Αλέξη Τσίπρα πως εγκατέλειψε τις αριστερές αρχές και αξίες.
Δημιούργησαν μέσα στο κόμμα ομάδες , ομαδούλες και ομπρέλες για να προστατεύσουν τα κυβερνητικά και κομματικά τους προνόμια . Πάνω από όλα ο εαυτούλης τους!
Μέσα σε αυτούς ,πρόεδρε, και η πολυδιαφημισμένη πατριώτισσα μας Πετη Περκα, η οποία καθημερινά ανεβάζει ψηλά το αριστερό της θερμόμετρο και επικαλείται με έπαρση την κομματική της συνείδηση. Παρόλα αυτά , φεύγοντας από το κόμμα παίρνει παραμάσχαλα και την βαριά βουλευτική βαλίτσα με το παχυλό μηνιάτικο.
Η Πέρκα για να αποκτήσει την πολυπόθητη βουλευτική έδρα χρησιμοποίησε όλα τα κομματικά και κυβερνητικά μέσα εξουσίας που της παρείχε η Κουμουνδούρου του Βίτσα, του Σκουρλέτη και του Φίλη.
Στη Φλώρινα εμφανίστηκε για πρώτη φορά, ως υποψήφια, στις εκλογές του 2015. Ήταν άγνωστη τότε και δεν κατάφερε να εκλεγεί. Κατάφερε όμως να γίνει γενική γραμματέας σε διάφορα υπουργεία στην πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς.Ως γενική γραμματέας έδειξε μεγάλη λαιμαργία για το βουλευτιλικι. Παραμονές των εκλογών του 2019 κυκλοφόρησε ευρέως η πληροφορία πώς μοίρασε δημόσιο χρήμα σε πολιτιστικούς συλλόγους της Μελίτης και του Αμυνταίου για εξαγορά ψήφων σε βάρος των συνυποψήφιων συντρόφων της.
Η συναλλαγή , έλεγαν, πως έγινε χωρίς να κοπεί απόδειξη. Τέτοια πληροφορία ακόμα και αερολογίες να ήταν αμαυρωνε εκείνη την εποχή το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ . Η Πέρκα αν και προκλήθηκε δημόσια να διαψεύσει και να αντικρούσει τις φήμες, δεν το έκανε. Προτίμησε για δικούς της λόγους να μην μιλήσει. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν επιστολή στον τότε γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Σκουρλέτη για να ερευνήσει το θέμα αλλά ο γραμματέας τους έγραψε κανονικά. Ο Κανάκης στο ράδιο αρβύλα είχε πει “το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης παραμονές των εκλογών του 2019 μοίρασε 240.000 ευρώ σε πολιτιστικούς συλλόγους για εξαγορά ψήφων”. Κι όμως κανένας αριστερός δεν μίλησε! Οι “γνήσιοι” ιδεολόγοι της αριστεράς όταν κάνουν το καλό το ρίχνουν στο γιαλό και δεν θέλουν να γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά.
Υ.Γ. Πρόεδρε Κασσελάκη , είσαι το ΝΕΟ στα πολιτικά δρώμενα της ταπεινωμένης και ξεχαρβαλωμένης χώρας μας .Ελπιζουμε σε σένα. Αλλαξέ τα όλα .Καλή δύναμη !
Φλώρινα, 20 /11/2023
Γιάννης Χριστακης