Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Πρεσπών με την παρουσία του Θεόδωρου Λιβάνιου για την διάβαση και τις κατολισθήσεις

Τα έργα που αφορούν την Περιοχή της Πρέσπας βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πρεσπών, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Κωνσταντινίδη, αρχικά επισκέφτηκε το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, όπου ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Στη συνάντηση που ακολούθησε στην αίθουσα του Δημαρχείου Πρεσπών στον Λαιμό, τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Γιώργος Στεργίου. Ο κ. Λιβάνιος ενημερώθηκε αναλυτικά για το μεγάλο έργο της διασυνοριακής διάβασης από τους τεχνικούς της Αναπτυξιακής Κοζάνης (ΑΝ.ΚΟ.). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, θα πρέπει τους επόμενους μήνες να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες των κτιριακών εγκαταστάσεων και του οδικού άξονα, που θα οδηγεί στη διάβαση, ώστε να ξεκινήσει και η υλοποίηση του έργου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός επισκέφτηκε τα σημεία κατολίσθησης του οδικού άξονα Φλώρινα – Πρέσπα, ΄όπου ενημερώθηκε από τους μηχανικούς της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας για την κατάσταση που επικρατεί και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται. Όπως δεσμεύτηκε, θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε η αποκατάσταση να γίνει πριν από τον ερχομό του επόμενου χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τον κ. Λιβάνιο συνόδευσαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Κων/νίδης, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γι΄ώργος Αμανατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων της ΠΔΜ κ. Χάρης Γκοβεδάρος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας κ. Αθανάσιος Τάσκας, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καστοριάς κ. Σαββόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΜ κ. Πασχάλης Χαρούμενος, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΜ κ. Κιοσές Ιωάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπαρδάκας καθώς και μηχανικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της έδρας και της ΠΕ Φλώρινας.

πηγή: http://www.floriniotika.gr/