Η Πέτη Πέρκα στον ΑΝΤ1: «Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πανηγυρίζει για 3 μονάδες παραπάνω, τη στιγμή που έχουμε ένα σοκαριστικό ποσοστό ανόδου της ΝΔ» (video)

Η τηλεοπτική παρουσία της υποψήφιας Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με σχόλιο σε ό,τι αφορά τον «διαγκωνισμό» με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έπειτα από σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου, για το ποιος πιστεύει ότι θα είναι ο ισχυρός αντίπαλος απέναντι στη ΝΔ την επόμενη μέρα. «Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – και το διπλό όνομα κάτι μας θυμίζει και κάπου παραπέμπει – ήταν αντιπολίτευση σ’ αυτή την τετραετία», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Την ουσιαστική αντιπολίτευση όμως την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με στοιχεία και με αναλύσεις. Και από πίσω ερχόταν το ΠΑΣΟΚ, μ’ αυτή την στρογγυλοποιημένη θέση, την οποία ακόμα διατηρεί. Μία συμφωνούσε με αυτά που λέγαμε εμείς, παίρνοντας ολόκληρες τις θέσεις μας, μία συμφωνούσε και συντασσόταν με τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, με την επικεφαλίδα ‘είμαστε ένα πολύ σοβαρό κόμμα’ – πολύ σοβαρό, χωρίς καμία γωνία και χωρίς ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα.

Δεν μπορώ να καταλάβω – και το αναφέρω αυτό και στην περιοχή μου, τη Φλώρινα – η διαφορά σε ποσοστά και σε ψήφους δεν επιτρέπει αυτή την αισιοδοξία. Πώς γίνεται ένα κόμμα προοδευτικό, παίρνοντας 3 μονάδες παραπάνω από το ποσοστό του στις εκλογές του 2019, να πανηγυρίζει, την ίδια στιγμή που έχουμε ένα σοκαριστικό ποσοστό ανόδου της ΝΔ, έπειτα από μια πολύ δύσκολη τετραετία. Με την ίδια λογική και με την ίδια ευκολία που λέει το ΠΑΣΟΚ ότι θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, θα μπορούσαμε να λέμε κι εμείς ότι πάμε στις εκλογές με άδειες κάλπες και θα είμαστε πρώτο κόμμα.

Θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για ένα κόμμα που έχει μεγάλη ευθύνη, μαζί με τη ΝΔ, για το ότι έριξαν τη χώρα στα βράχια. Η πρόσφατη ιστορία είναι πολύ πρόσφατη, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν εκείνη που έκοψε 12 φορές τις συντάξεις, που θέσπισε το ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό για τους νέους ανθρώπους και χίλια δυο άλλα.

Η ίδια κυβέρνηση άφησε υποθηκευμένη την οικονομία, με άδεια ταμεία – μέχρι το Φλεβάρη του 2015 υπήρχαν χρήματα. Για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είχε καμία εμπλοκή στην καταστροφή της χώρας, και να κάνει μια κυβέρνηση, η οποία μας έβγαλε από τα μνημόνια, άφησε 37 δισ. ευρώ στα Ταμεία και ρύθμισε το χρέος, για να μπορεί σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να επαίρεται.

Η ΝΔ, η οποία δεν έκανε τίποτα την προηγούμενη τετραετία, χαρακτηριστικό παράδειγμα η υγεία την περίοδο του κορωνοϊού, με τη χώρα μας να μετράει τους περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη και να είμαστε πλέον στο σήμερα και να μιλάμε για την κρυφή της ατζέντα, που θα εφαρμόσει την επόμενη τετραετία που αποκαλύφθηκε με την κυνική αποκάλυψη του κ. Πνευματικού».

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/CLRLpN3sLbU