Η Πέτη Πέρκα στην ΕΡΤ Φλώρινας: «Καλώ τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες να κάνουν την υπέρβαση και να διαλέξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τη Φλώρινα που μας ενώνει» (ηχητικό)

Η υποψήφια Βουλευτής Φλώρινας αναφέρθηκε αρχικά στη χθεσινή κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Φλώρινα, όπως επίσης και στο τι αναμένει για την ερχόμενη Κυριακή των εκλογών. «Η χθεσινή μας εκδήλωση είχε πολύ παλμό, θα έλεγα ότι ήταν ενθουσιώδης, χαρήκαμε όλοι πάρα πολύ και ήταν μια καλή ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους συμπολίτες μας.

Σε ό,τι αφορά το κλίμα σε αυτή την προεκλογική περίοδο, σε σχέση με εκείνο της προηγούμενης, θα έλεγα ότι ήταν περίπου το ίδιο: Βουβό μεν, αλλά αρκετά υποστηρικτικό. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αναμένουμε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας, θεωρώ ότι ο κόσμος τρόμαξε και από το ενδεχόμενο μιας ισχυρής αυτοδυναμίας της ΝΔ, οπότε ελπίζουμε να πάμε καλύτερα σε σχέση με τις εκλογές του Μαϊου.

Εμείς λέμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αρκετά αυταρχική, κυρίως όμως δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της κοινωνίας. Όλες αυτές τις μέρες προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν προεκλογικό διάλογο, την Κυριακή λοιπόν έχουμε ένα προσκλητήριο για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς.

Ειδικά για τη δική μας Περιφερειακή Ενότητα, θέλω να ευχαριστήσω ξανά όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαϊου, διότι φαίνεται ότι αναγνωρίστηκε η δουλειά που έχουμε κάνει 4 χρόνια τώρα σε σχέση με το αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής, τα ενεργειακά θέματα, τον πρωτογενή τομέα και πολλά άλλα κρίσιμα ζητήματα του τόπου μας.

Στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο ειδικά για την περιοχή μας, που έχει να κάνει, μεταξύ άλλων, με ένα ‘γενναίο’ Εξοικονομώ για τις λιγνιτικές περιοχές, με την ανάπτυξη των Ενεργειακών Κοινοτήτων, με την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, με πρόνοια για τους νέους ανέργους λόγω της απολιγνιτοποίησης, για τους νέους, για το Πανεπιστήμιο, για τα οφειλόμενα έργα (σιδηροδρομικές συνδέσεις, κάθετος άξονας κτλ), διότι δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε αυτή την περιοχή να μαραζώνει και να χάνει πληθυσμό.

Το όραμά μου για τη Φλώρινα είναι να γίνει μια περιοχή ελκυστική, που να πλησιάζει τους μέσους αναπτυξιακούς δείκτες της Ευρώπης και κυρίως να σταματήσει αυτή η ερημοποίηση, να έχουμε αύριο μια καλύτερη μέρα. Γι’ αυτό και στη χθεσινή μας εκδήλωση προσκάλεσα όλους τους συμπολίτες και συμπολίτισσές μου, να μας ενώσει την Κυριακή η Φλώρινα και ο κοινός στόχος, που είναι η αλλαγή πορείας και η αναστροφή της απαξίωσης του νομού.

Πρόκειται για έναν νομό πολύ αδικημένο, που χάνει συνεχώς ευκαιρίες. Ας μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία τώρα, που λόγω της απολιγνιτοποίησης υπάρχουν χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας κτλ. Είναι πραγματικά κρίμα αυτό το δημόσιο χρήμα να το εκμεταλλευτούν μόνο 2-3 μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και να μη μείνει τίποτα στην τοπική κοινωνία και στην πραγματική οικονομία της περιοχής, ό,τι συνέβη δηλαδή την περίοδο των παχιών αγελάδων, η οποία δεν άφησε κάτι σοβαρά αναπτυξιακό στην περιοχή μας.

Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, γι’ αυτό θα ξανακαλέσω και σήμερα τους πολίτες της Φλώρινας, να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να μου δώσουν περισσότερη δύναμη, για να φωνάξω ακόμα πιο δυνατά, να τεκμηριώσω, να αναλύσω, να πιέσω. Και μ’ αυτό τον τρόπο όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα για κάτι νέο και πολύ καλό, ας είναι αυτές οι εκλογές για την περιοχή μας μια αφετηρία για ένα καλύτερο μέλλον, για εμάς και τα παιδιά μας.

Από πλευράς μου δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω με ακόμα περισσότερη δουλειά, παρ’ όλο που εδώ και 4 χρόνια σας ‘κούρασα’ ίσως με τα απανωτά δελτία τύπου, αυτά όμως να ξέρετε ότι δεν ήταν απλά για ενημέρωση, είναι ‘γραμμή’, αποτελούν προσωπικές δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα. Στις προηγούμενες εκλογές ελπίζαμε ότι θα έχουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και για το νομό μας και για τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση όμως, από όποια θέση, θα συνεχίσουμε πιο δυνατά και με μεγαλύτερο πείσμα και με το όραμά μας να πάμε μπροστά, με μια Φλώρινα που μας ενώνει, που πρέπει να διεκδικεί και να κερδίζει».

Η κα Πέρκα ολοκλήρωσε την παρέμβασή της, διατυπώνοντας το μήνυμά της για την Κυριακή των εκλογών. «Δε χρειαζόμαστε ερασιτεχνισμούς, ούτε ωραία λόγια. Αυτό που χρειάζεται είναι μια συσπείρωση του λαού και άτομα που να έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία, να ξέρουν τον τρόπο λήψης αποφάσεων, να σχεδιάζουν δημόσιες πολιτικές και να υλοποιούν.

Το μήνυμά μου λοιπόν προς τους συμπολίτες και συμπολίτισσές μου είναι την Κυριακή να κάνουν την υπέρβαση, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα ψηφίζουν, και να διαλέξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να έχουμε μια καλύτερη μέρα, διότι η Φλώρινα πραγματικά πρέπει να μας ενώσει.

Εγώ προσωπικά θα είμαι εδώ να μιλήσω και την επομένη των εκλογών, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ελπίζω για τα καλύτερα και πιστεύω ότι ο κόσμος θα καταλάβει ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, άρα θέλει πολλή δουλειά και συσπείρωση για το καλό του τόπου μας».

Ακούστε εδώ το ηχητικό: https://youtu.be/Y6eqwnucm64