Η Πέτη Πέρκα στο MEGA: «Η Νέα Αριστερά θα δώσει τη μάχη με καθαρό πολιτικό λόγο για τα επίδικα σε Ελλάδα και Ευρώπη» (video)

Η Βουλευτής Φλώρινας τοποθετήθηκε αρχικά σε σχέση με την πορεία του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρατηρώντας πως η Νέα Αριστερά είναι έξω από αυτή τη συζήτηση. «Μας λυπεί η κατάρρευση ενός κόμματος που κάποτε ήταν αριστερό, η σταδιακή μετάλλαξή του. Παρακολουθούμε αλλά έχουμε να κάνουμε τη δική μας διαδικασία και προχωρούμε στην Ιδρυτική μας Συνδιάσκεψη 1,2 και 3 Μαρτίου», σημείωσε.

Η κα Πέρκα σημείωσε πως όλα αυτά που συμβαίνουν δικαιώνουν την απόφαση της αποχώρησης: «Από ένα σημείο και μετά, εκεί που είχαμε ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο να λέει πως για όλα φταίει η αριστερά, μέσα στο κόμμα δημιουργήθηκε ένα ρεύμα που λέει για όλα φταίνε οι αριστεροί εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό συνεχίζεται και σήμερα. Σε ένα οργουελικό τοπίο που βρίσκονται πάντα νέοι φταίχτες και αυτό δεν έχει τελειωμό. Σαν η αριστερά να έχει γεμίσει υπονομευτές, από δε τον λόγο  τους λείπει απολύτως η πολιτική και η ανάλυση».

Το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος όταν αντιμετωπίζει μια κρίση, είναι αντί να ψάξει να βρει τι φταίει και να το αλλάξει, εν τέλει αλλάζει αυτό που εξ’ αρχής θέλει να αλλάξει.

«Εμείς πλέον είμαστε ένα άλλο κόμμα – ένας άλλος πολιτικός χώρος, η Νέα Αριστερά. Και είναι είναι πολιτικές οι αιτίες που μας οδήγησαν στην αποχώρηση. Αποχωρήσαμε και κρατήσαμε τις έδρες μας γιατί με άλλο πρόγραμμα εκλεχθήκαμε, με αριστερό λόγο και θέσεις, με άλλον Πρόεδρο και όχι με μάνατζερ που αναφέρεται στη σχέση κεφαλαίου και εργασίας με ακροδεξιά προσέγγιση και ούτε με θέση να ψηφίζουμε τα εξοπλιστικά, ούτε με αναφορές περί νοικοκυραίων και ένα σωρό άλλα. Δεν μας έδωσαν οι πολίτες αυτή την εντολή», παρατήρησε.

Στη συνέχεια, η κα Πέρκα παρατήρησε για το σοβαρό θέμα της καταπάτησης του αιγιαλού και της δόμησης δίπλα στο κύμα, ότι οποιοδήποτε δημόσιο αγαθό σε κάθε νέο νομοθέτημα της ΝΔ καταρρέει.

Για τις ευρωεκλογές, παρατήρησε: «Θα δώσουμε αυτή την μάχη γνωρίζοντας τον λιγοστό χρόνο που έχουμε. Το ερχόμενο σαββατοκύριακο έχουμε την ιδρυτική μας συνδιάσκεψη. Θα παλέψουμε λοιπόν να κάνουμε ένα ψηφοδέλτιο με συνεργασίες ‘από τα κάτω’, από ποικίλες συλλογικότητες. Θα δώσουμε μια μάχη με πολύ καθαρό λόγο για τα επίδικα όσον αφορά στην Ευρώπη και στη χώρα μας.

Τέλος, σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα για ένα κόμμα που δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα δεν είναι αρνητικά. «Διαφαίνεται πως υπάρχει το πολιτικό κενό και χώρος για τη Νέα Αριστερά να αναπτύξει τα επιχειρήματα και τις πολιτικές θέσεις της και για αυτό είμαστε αισιόδοξοι/ες για την μάχη που θα δώσουμε», κατέληξε.

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/o5fImiPKw9k