Λαϊκή Συσπείρωση: Για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών

Ευχαριστούμε  τους εκατοντάδες ψηφοφόρους  που υπερψήφισαν το ψηφοδέλτιό ελπίδας και αγώνα, στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. Ευχαριστούμε  και συγχαίρουμε τους υποψηφίους αλλά και τους φίλους της παράταξης,  καθώς και τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ που επί πολλούς μήνες πάλεψαν νύχτα και μέρα, ώστε η πολιτική πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε λαϊκή οικογένεια. Αντιμέτωποι με πλήθος πιέσεων και εξαρτήσεις κάθε μορφής, βρεθήκαμε με χιλιάδες συνδημότες μας , εκθέσαμε τις θέσεις  μας,  κερδίσαμε την εκτίμησή τους για την μαχητική και αξιοπρεπή στάση μας, ανεξάρτητα αν έκαναν τελικά το βήμα μέχρι την κάλπη.

Πετύχαμε σημαντική ενίσχυση σε ψήφους και σε ποσοστά. Η ενίσχυση αυτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη μέσα στην πόλη της Φλώρινας και σε χωριά, όπου συγκεντρώνονται τμήματα της εργατικής τάξης ή πλήττονται από την πολιτική της απολιγνιτοποίησης.

Αναδείξαμε τις δυνατότητες του λαού μας να αντιπαλέψει τα προβλήματα που συσσώρευσε η πολιτική κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών μέχρι σήμερα και να ζήσει πολύ καλύτερα. Απέναντί μας είχαμε τρεις παρατάξεις, που στην ουσία της πολιτικής τους πρότασης αποτελούν μόνο μία, υπερασπιζόμενοι και εφαρμόζοντας πιστά  την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Άλλωστε και τα πρόσωπα που τις συγκροτούν έχουν συνυπάρξει ο ένας με τον άλλον, έχουν συνδιοικήσει τον Δήμου Φλώρινας , κατείχαν αξιώματα υπό τον «αντίπαλο» σήμερα υποψήφιο Δήμαρχο χωρίς ποτέ να διαφοροποιηθούν. Ο λαός βγάζει τα συμπεράσματα για  τους λόγους που τους έφερε σήμερα να εμφανίζονται ως …τρεις παρατάξεις, που συνειδητά δεν επέτρεψαν να τεθούν στο κέντρο της εκλογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής μας.

Παρά την σημαντική ενίσχυση, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το αθλιότερο και πλέον καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα που εφαρμόστηκε ποτέ σε δημοτικές εκλογές. Δεν υπήρξε μηχανισμός νόθευσης της θέλησης του λαού που να μην θεσπίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ,  στοχεύοντας  στον αποκλεισμό από τα δημοτικά συμβούλια των «ενοχλητικών» φωνών και κυρίως της Λαϊκής Συσπείρωσης, της μόνης συγκροτημένης δύναμης με παρουσία σε όλους σχεδόν τους δήμους της χώρας. Ο εκλογικός αυτός νόμος  στέρησε από την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας  την εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το ότι την  κέρδισε στην κάλπη.

Αν όμως νομίζουν ότι εξασφαλίζοντας την μονοφωνία που επιδίωκαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεμπέρδεψαν μαζί μας, είναι γελασμένοι. Τώρα συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, περισσότερο δυνατοί, τον αγώνα, μαζί με όλο τον λαό για τα εργασιακά δικαιώματα μέσα και έξω από τον δήμο, για  την ενίσχυση των δομών υγείας και παιδείας, την εξασφάλιση φθηνής θέρμανσης για όλους, την προστασία του εισοδήματος των γεωργοκτηνοτρόφων, την πάλη ενάντια στα «πράσινα αρπακτικά» που ήδη μαζεύονται στην περιοχή μας. Για συγκοινωνίες σύγχρονες και ασφαλείς, για έργα πολιτικής προστασίας, για οριστική επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης, για ενιαίο δημόσιο φορέα ενέργειας, για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου και  για όλα όσα θέσαμε στην διάρκεια του εκλογικού αγώνα.

Θα αναπληρώσουμε την κλοπή της έδρας του δημοτικού συμβούλου με ακόμα περισσότερη δουλειά και κυρίως με την ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή και στήριξη των πολιτών. Θα είμαστε και αυτήν την περίοδο η συνεπής δύναμη αντίστασης,  τα μάτια  και η φωνή του λαού μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινα

Φλώρινα