Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα ορόσημο για όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και την ισότιμη παρουσία τους στην οικογένεια, στην εργασία και στην κοινωνία αποτελεί η 8η Μαρτίου.

Είναι μία ημέρα αναλογισμού και προβληματισμού για τη θέση και τους ρόλους της γυναίκας. Τη θέση που ακόμα αναζητεί και τους πολλαπλούς ρόλους στους οποίους καλείται να ανταποκριθεί.

Η γυναίκα, ακόμα και στη σημερινή σύγχρονη εποχή διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματά της, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και συχνά πέφτει θύμα βίας ή παρενόχλησης και έρχεται συχνά αντιμέτωπη με ακραίες καταστάσεις.

Κι όμως, η γυναίκα είναι ο βασικός στυλοβάτης στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας αξιών και οραμάτων. Ως σύντροφος, ως σύζυγος, ως μητέρα, ως γιαγιά, είναι πάντα στο επίκεντρο της ζωής, αποτελώντας την ίδια την πηγή της ζωής.

Ως Δήμος Φλώρινας, συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθειά μας για στήριξη των γυναικών. Μέσα από τις κοινωνικές μας δομές και με προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, το Κέντρο Κοινότητας, τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, προσφέρουμε σημαντικές υπηρεσίες και διευκολύνουμε την καθημερινότητα των γυναικών του Δήμου μας.

Βασίλειος Ν. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας