Νέα γενιά κινήτρων για την λύση των προβλημάτων του νοσοκομείου Φλώρινας

Με μια νέα γενιά κινήτρων θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του νοσοκομείου Φλώρινας ,που θα νομοθετηθούν άμεσα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο Φλώρινας.

Την Πτολεμαΐδα,  το Αμύνταιο και τη Φλώρινα επισκέφθηκε ο υπουργός υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Οι συναντήσεις του ξεκίνησαν νωρίς το πρωί στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ενώ ακολούθησαν το ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. Αμυνταίου και η ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας.

Το μεσημέρι ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε το Γενικό νοσοκομείο Φλώρινας, ενημερώθηκε για την κατάσταση λειτουργίας του και τα προβλήματά του και συνομίλησε με ασθενείς για τις υπηρεσίες παροχής υγείας.

Πριν αναχωρήσει για τα γραφεία της ΔΕΕΠ Φλώρινας ο κ. Γεωργιάδης με τον διοικητή του νοσοκομείου Γεώργιο Μάντσο, τον βουλευτή Σταύρο Παπασωτηρίου και τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο  Γιάννη Πλιάστσικα, προχώρησαν στις εξής δηλώσεις:

Γεώργιος Μάντσος, διοικητής νοσοκομείου Φλώρινας

Υποδεχτήκαμε τον κ. Υπουργό στο νοσοκομείο μας, τον ξεναγήσαμε στους χώρους του και τον ενημερώσαμε για τις δυνατότητες που έχουμε αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για τα οποία φυσικά είναι γνώστης. Πιστεύω ότι με την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε και με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις όλα αυτά θα λυθούν.

Γιάννης Πλιάτσικας, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Φλώρινας

Με τη σειρά μας καλωσορίσαμε τον κ. υπουργό στο νοσοκομείο μας, τον ενημερώσαμε και εμείς για τα προβλήματα που υπάρχουν , κυρίως στους εργαζόμενους και επίσης για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής ως προς την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Σταύρος Παπασωτηρίου, βουλευτής ΝΔ Π.Ε. Φλώρινας

Καλωσορίζω τον Υπουργό Υγείας τον συντοπίτη μας τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα τόσο της διοίκησης του νοσοκομείου όσο και του δικού μου, αλλά και της τρίτης υγειονομικής περιφέρειας, ώστε να ακούσει από κοντά και να δει ο ίδιος τι ακριβώς γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας,  για να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε λύσεις για τυχόν προβλήματα που υπάρχουν.

Θα ήθελα εδώ να επισημάνω ότι η κινδυνολογία για το νοσοκομείο δημιουργεί προβλήματα και δεν τα λύνει.  Το νοσοκομείο της Φλώρινας λειτουργεί σε πολύ καλό επίπεδο και είναι άξιοι οι γιατροί μας, το νοσηλευτικό προσωπικό και το λοιπό προσωπικό του και όποια προβλήματα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, η τρίτη υγειονομική περιφέρεια αλλά και το Υπουργείο Υγείας στέκονται δίπλα, ώστε τουλάχιστον οι εφημεριακές καλύψεις να υπάρχουν για τον κόσμο της Φλώρινας.

Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας

Είχα τη χαρά να επισκεφτώ και το νοσοκομείο Φλώρινας, συνομίλησα πάνω με αρκετούς ασθενείς, κυρίως στη μονάδα τεχνητού νεφρού αλλά και άλλους οι οποίοι όλοι με διαβεβαίωσαν ότι είναι ευχαριστημένοι από το νοσοκομείο και λαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό τους εργαζόμενους.

Είναι ευτύχημα για έναν υπουργό να ακούει από τους ασθενείς ότι είναι ευχαριστημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου. Στην προκήρυξη που κάναμε τεσσάρων γιατρών, δυστυχώς μόνο η μία θέση καλύφθηκε, οι τρεις θέσεις κηρύχτηκαν άγονες,  σκεφτόμαστε μια νέα γενιά κινήτρων που θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους να το ξανασκεφτούν για τα περιφερειακά νοσοκομεία. Και αυτό θα γίνει άμεσα και θα τα επανέλθουμε.

Σε γενικές γραμμές το νοσοκομείο της Φλώρινας αν και είναι ένα παλιό κτίριο είναι πολύ καλά συντηρημένο και δουλεύει σε υψηλό επίπεδο και είμαι πολύ ευτυχής γι’ αυτό. Δεν ξέρω σε ποια κινδυνολογία αναφερόταν ο κ. Παπασωτηρίου αλλά το νοσοκομείο υπάρχει και θα υπάρχει.

Ερώτηση δημοσιογράφου

Μπάμπης Τριανταφυλλίδης

κ. Υπουργέ, να σας καλωσορίσω κι εγώ στην πόλη της Φλώρινας και να πω ότι έπρεπε να βάλω μέσον τον Υπουργό Υγείας για να μπορέσω να παραβρεθώ στην επίσκεψή σας στο νοσοκομείο. Όπως θα έχετε πληροφορηθεί, το νοσοκομείο έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης. Εδώ και καιρό λειτουργεί με έναν καρδιολόγο και μάλιστα αυτόν τον μήνα 8 μέρες κατά τις εφημερίες δεν υπάρχει καρδιολόγος στο νοσοκομείο. Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί, 14 μέρες αυτό το μήνα στην παιδιατρική δεν εφημερεύει παιδίατρος. Πότε νομίζετε ότι μπορούν να λυθούν αυτά τα προβλήματα και πώς μπορούν να λυθούν;

Απάντηση κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Όπως είπα το πρόβλημά μας δεν είναι αν εμείς κάνουμε προσκλήσεις για προσλήψεις αλλά εάν έρχονται γιατροί να υπηρετήσουν στα νοσοκομεία της περιφέρειας.  Δυστυχώς δεν έρχονται είναι η απάντηση. Έχουμε φυσικά προσωπικό, έχουμε πάρει και επικουρικό προσωπικό, και λειτουργεί το νοσοκομείο. Πρέπει να πω ότι προβλήματα τέτοιου τύπου έχουν τα περισσότερα επαρχιακά νοσοκομεία της Ελλάδος. Μπορώ να πω ότι της Φλώρινας το νοσοκομείο είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από τα περισσότερα.

Πάντως, γι’ αυτά που είπατε επαναλαμβάνω να κάνουμε μια νέα γενιά κινήτρων για να δούμε μήπως μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

Ευχαριστώ πολύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ