Ολοκληρώνεται το έργο ύδρευσης Κέλλης

Σε στάδιο ολοκλήρωσης το έργο ύδρευσης της Κέλλης

Ένα πρόβλημα που ταλανίζει για δεκαετίες τους κατοίκους της Κέλλης φτάνει στο τέλος του, καθώς σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται το μεγάλο έργο ύδρευσης της Κέλλης, που αφορά στη μεταφορά νερού από τις πηγές στο δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης, μέσω αγωγού συνολικού μήκους 11,5 χιλιομέτρων.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 800.000 € και θα λύσει οριστικά το μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης κ. Αθανάσιο Τάσκα, τοπικούς συνεργάτες και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την πορεία υλοποίησης του έργου, που θα παραδοθεί στους κατοίκους στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

 

Έργα στο Νυμφαίο και το Ξινό Νερό

 

Το Ξινό Νερό και το Νυμφαίο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης με αιρετούς του συνεργάτες και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας, προκειμένου να δει την πορεία έργων που υλοποιούνται, αλλά και να δοθούν οι τελικές κατευθύνσεις για σχεδιαζόμενα έργα.

Στο Ξινό Νερό γίνονται εκτεταμένες εργασίας διαμόρφωσης του γηπέδου του χωριού με αρδευτική γεώτρηση, δημιουργία υπόγειου αρδευτικού δικτύου και διαμόρφωση του χώρου, ενώ θα ακολουθήσει φύτευση γκαζόν. Εκτός του γηπέδου πραγματοποιούνται σημειακές παρεμβάσεις με πεζοδρόμια, αγωγούς και αναπλάσεις κρηνών, ενώ θα κατασκευαστεί και τοιχίο αντιστήριξης στο κοιμητήριο του χωριού.

Στο Νυμφαίο πραγματοποιούνται συντηρήσεις στο πλακόστρωτο του κεντρικού χώρου στάθμευσης, ενώ ξεκινάει και η διαμόρφωση της εισόδου του οικισμού.

Πρόκειται για έργα που πραγματοποιούνται με πόρους του Δήμου και απαντούν στις ανάγκες βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου