Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη με αντιπροσωπεία των συλλόγων των εκπαιδευτικών Π.Ε Φλώρινας

Με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου και Φλώρινας , συναντήθηκε στο πολιτικό του γραφείο, ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  με αφορμή την στάση εργασίας που πραγματοποίησαν η Δ.Ο.Ε και οι κατά τόπους σύλλογοι ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ με τίτλο:

« Αναβάθμιση της Παιδείας και άλλες διατάξεις».

Από την πλευρά των εκπαιδευτικών κατατέθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κ. βουλευτή με το οποίο ζητήθηκε  η απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Ο κ. βουλευτής διευκρίνισε  ότι  η Παιδεία διαχρονικά ήταν πάντα ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρείται να προβλεφθεί ένα σύστημα που θα φροντίζει το μέλλον όλων των παιδιών με σχολεία που θα δίνουν ίσες ευκαιρίες σε όλους. Το νομοσχέδιο συμβάλει στη δημιουργία ενός σχολείου της κριτικής σκέψης και της διαρκούς αυτοβελτίωσης. Ενός σχολείου που διδάσκει γνώση και ήθος  και διαπλάθει ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Ακόμα τόνισε ότι κατανοεί το δίκαιο των αιτημάτων και εξήγησε στους εκπροσώπους των συλλόγων ότι πολλά από αυτά που ζήτησαν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών η κυβέρνηση τα έχει κάνει δεκτά μέσα από τον διάλογο που προηγήθηκε  . Τέλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις απόψεις των εκπαιδευτικών στην  πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έτσι ώστε να υπάρξουν περαιτέρω  βελτιώσεις , που θα ικανοποιούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ