Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σήμερα, 7 Απριλίου, κι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας -μετά από πολλές αναθεωρήσεις- θεωρεί ως «υγιή» την κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευμάρειας και όχι μόνο την απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.

Η υγεία αποτελεί ύψιστο πανανθρώπινο δικαίωμα και πρέπει να διασφαλίζεται για όλους, ανεξαρτήτως φυλής, οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης, πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί», έλεγαν εύστοχα οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και την τεράστια σημασία που απέδιδαν στην υγεία την αντιλαμβανόμαστε και μέσα από τον υπέροχο Ορφικό ύμνο: «Ιμερόεσα, ερατή, πολυθάλμιε, παμβασίλεια, κλύθι μάκαιρ’ Υγίεια, φερόλβιε, μήτηρ απάντων».

Η υγεία, δυστυχώς, δεν είναι δεδομένη και η σημερινή μέρα αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή για να σκεφτούμε τις επιλογές μας, οι οποίες θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να θωρακίζουν τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Είναι όμως και μέρα απόδοσης ευγνωμοσύνης σε όλους τους αφανείς ήρωες, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι εργάζονται άοκνα για να προσφέρουν σε όλους μας αυτό το υπερπολύτιμο αγαθό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ