Επίσκεψη του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη στην τοπική κοινότητα του Αγίου Παντελεήμονα

O βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης , στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων του στις τοπικές κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας , επισκέφθηκε την Κυριακή 01/03/2020 την τοπική κοινότητα του Αγίου Παντελεήμονα του δήμου Αμυνταίου.

Ο κ. βουλευτής αρχικά παρακολούθησε την θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου και  κατόπιν επισκέφτηκε τα καφενεία του χωριού όπου και αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το κτίριο της τοπικής κοινότητας όπου και συναντήθηκε με τον  πρόεδρο κ. Πηλείδη Γιάννη. Ο πρόεδρος έκανε μια πρώτη ενημέρωση για τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν το χωριό και ευχαρίστησε τον κ. βουλευτή για την παρουσία του και  για το αμέριστο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την  τοπική κοινότητα.

Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη στο πνευματικό κέντρο του χωριού όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Γιάννης Πηλείδης ,  ο αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Τρύφων Γεώργου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κυριάκος Κύρκος,  ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βασίλης Νοϊτσης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεωργία Ιγνατίδου , η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κόρρα Μαρία, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ταουσάνη Αντιγόνη, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Κύρκος Συμεών και μέλη των συλλόγων.

Τόσο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας , όσο και οι υπόλοιποι φορείς  ενημέρωσαν  τον κ. βουλευτή για τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινότητα. Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν η κατασκευή αρδευτικού δικτύου από τις λίμνες των  Πετρών  και της Βεγορίτιδας, , η οριοθέτηση της λίμνης Βεγορίτιδας,  η αξιοποίηση της Βεγορίτιδας για την κατασκευή υδατοδρομίου και σύνδεση με γραμμή υδροπλάνων ( υπάρχει προμελέτη και έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμαστικές πτήσεις), η βελτίωση του επαρχιακού δρόμου Αμυνταίου-Αγίου Παντελεημόνα –Άρνισσας , η προέκταση των κοιμητηρίων και ο σχεδιασμός ενός περιμετρικού δρόμου στη λίμνη Βεγορίτιδα για την περαιτέρω τουριστική αξιοποίηση της.

Ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους αλλά και για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία που του επιφύλαξαν. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά « ..Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι μια δυναμική κοινότητα , από τις μεγαλύτερες της Περιφερειακής μας ενότητας , η οποία διαθέτει έναν από τους πιο γνωστούς αμπελώνες στην Ελλάδα με σύγχρονα οινοποιεία και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και παράγουν ονομαστά κρασιά , σύμβολα της περιοχής . Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με τις δύο λίμνες που την περιστοιχίζουν, τους αρχαιολογικούς χώρους και την εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν και στο Νυμφαίο ,  μπορούν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην περιοχή έτσι ώστε και πηγές εισοδημάτων να υπάρχουν αλλά και οι κάτοικοι και κυρίως οι νέοι να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.»

Παράλληλα δεσμεύτηκε για να δρομολογήσει μια συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη και τα στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού για τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο ενώ θα προγραμματιστεί και επίσκεψη του υφυπουργού τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα στην περιοχή προκειμένου να προγραμματιστούν δράσεις για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος ο κ. βουλευτής σημείωσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς ( Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμο κ.α) και θα θέσει όλα τα ζητήματα που αφορούν την οικονομία της περιοχής  και την βελτίωση της  ποιότητας  ζωής των κατοίκων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ