Εργαζόμενος του ΑΔΜΗΕ κεραυνοβολήθηκε και τραυματίστηκε βαριά ενώ έκοβε δέντρα

Το ΕΚΦ για το σοβαρό ατύχημα συναδέλφου μας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες Πέμπτη 13 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών κοπής κλαδιών σε πυλώνα υπερυψηλής τάσης (400.000 volt), σε περιοχή κοντά στο χωριό Μαρίνα Φλώρινας.

Ο εργαζόμενος του ΑΔΜΗΕ στην προσπάθειά του να κόψει δέντρα , ένα κλαδί έπεσε σε καλώδιο με υπερυψηλής τάσης ρεύμα και είχε ως αποτέλεσμα να κεραυνοβοληθεί και να τραυματιστεί βαριά.

Ο παραπάνω 56χρονος συνάδελφος μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Φλώρινας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στην συνέχεια διακομίστηκε όπου και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Με αφορμή το εργατικό ατύχημα αναδεικνύονται γενικότερα ζητήματα για την ασφάλεια των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς τους.

Ζητούμε την άμεση, ολοκληρωμένη διερεύνηση και διαλεύκανση του ατυχήματος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς καθώς και την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των κατάλληλων συνθηκών υγείας και ασφάλειας της εργασίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας για πολλοστή φορά, δηλώνει ότι η Νομοθεσία στα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα, να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και να ενισχυθεί το Σ.ΕΠ.Ε., προκειμένου να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους τους συναδέλφους.

Ευχόμαστε στον άτυχο συνάδελφο και στην οικογένεια του ταχεία ανάρρωση .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ