Απάντηση της ΝΙΚΗΣ σε ανακοίνωση του βουλευτή Φλώρινας κ. Παπασωτηρίου για τις “απαραίτητες ενέργειες” του σχετικά με το Τμήμα Γεωπονίας

Με στριφνή έκπληξη διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ την ανακοίνωση του βουλευτού Φλώρινας της ΝΔ κ. Σταύρου Παπασωτηρίου, στον τίτλο της οποίας κατά λέξη παραπλανητικώς αναφέρει ότι με δική του παρέμβαση “Integrated Master θα χορηγεί το τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας”

Και τονίζουμε το “παραπλανητικώς”, γιατί αφήνεται να εννοηθεί (αναληθώς) ότι χωρίς την δική του παρέμβαση το οικείο Τμήμα Γεωπονίας δεν θα μπορούσε να χορηγήσει τον εν λόγω ενσωματωμένο μεταπτυχιακό τίτλο.

Η αλήθεια βέβαια είναι πολύ διαφορετική και πρέπει να την πούμε ανοιχτά στον λαό της Φλώρινας: Βάσει της νομοθεσίας κάθε τμήμα AEI με 10 εξάμηνα σπουδών δύναται να χορηγεί “integrated master” (μεταπτυχιακό ενσωματωμένο στο βασικό πτυχίο). Προϋπόθεση είναι να υποβληθεί σε αξιολόγηση του προγράμματος σπουδών, στην οποία εξ όσων γνωρίζουμε το οικείο Τμήμα Γεωπονίας αρίστευσε ήδη εδώ και ένα χρόνο.

Στο κείμενο βέβαια τελικά εξηγεί ο κ.βουλευτής ότι απλώς μεσολάβησε για να τελεσφορήσουν κάποιες διαδικασίες στο Υπουργείο Παιδείας, που είχαν τελματώσει. Αυτό λοιπόν που μας παρουσιάζει “ντεμέκ” σαν προσωπική του επιτυχία, στην πραγματικότητα είναι μια κραυγαλέα αποτυχία και ολιγωρία της κυβέρνησής και του κόμματός του να υλοποιήσει σε εύλογο χρόνο την υποχρέωσή της για τυπική νομοθετική τακτοποίηση μιας σοβαρής υπόθεσης που εκκρεμούσε.

Δυστυχώς σε μια χώρα που μαστίζεται από την κακοδιοίκηση, ακόμα και τα απλά και αυτονόητα παρουσιάζονται σαν τρανά κατορθώματα… ίσως για να μπορεί ο εκάστοτε πολιτικός μεσάζων να εμφανίζεται σαν απαραίτητος διεκπεραιωτής των κοινών υποθέσεων, πουλώντας μεσιτεία για κάτι που είναι αυτονόητη υποχρέωση της Διοίκησης. Και στο βάθος… μάλλον η ελπίδα για εξαργύρωση της μεσιτείας με ψήφους.

Εκφράζουμε την πικρία μας και την αποστροφή μας σε τέτοιου είδους παραπλανητικές μεθοδεύσεις, τις οποίες και καταγγέλλουμε.

Δεν μπορούμε όμως παρά να κλείσουμε με τα θερμά μας συγχαρητήρια προς το οικείο Τμήμα Γεωπονίας, και σε όλους του τους συντελεστές που κοπίασαν για αυτό, για την μέχρι τώρα πορεία του και την αρίστευσή του στις διαδικασίες της αξιολόγησης. Καλή συνέχεια, και εις ανώτερα!

Η τοπική κοινότητα ΝΙΚΗΣ Π.Ε.Φλώρινας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ